Gezien de toenemende populariteit van liposuctiebehandelingen wereldwijd, is er de afgelopen jaren druk gezocht naar meer tijdsefficiënte behandelingen, die tegelijk een optimaal resultaat geven. De Vaser-liposuctie (goedgekeurd door de FDA) is een methode waarbij het onderhuidse vet eerst vloeibaar gemaakt wordt, vooraleer het te verwijderen. Deze methode zorgt voor minder beschadigingen aan de omliggende haarvaatjes en neuronen, en vermindert dus het risico op bloedingen, bloeduitstortingen en oedeem. Ook geneest de patiënt veel vlugger. Het grote voordeel van Vaser-liposuctie is dat men heel precies alleen de vetcellen kan verwijderen, waarna deze weer kunnen geïnjecteerd worden in andere lichaamszones, om zo het lichaam de gewenste contouren te geven.

Wat moet ik weten over deze ingreep?

De ingreep vind plaats onder algemene verdoving. De ingreep duurt normaal 1 tot 2 uur, maar is afhankelijk van het aantal en de grootte van de te behandelen zones.

Net na de ingreep kan er sprake zijn van lichte pijn, die echter perfect onder controle te houden is metde voorgeschreven pijnstillers. Na de operatie krijgt u een korset of panty aangemeten, die u een drietal weken moet dragen. Na 5 dagen volgt een medische controle en wordt er beslist of er nog opvolging nodig is.

In vergelijking met de klassieke liposuctie zijn er na een Vaser-liposuctie veel minder bloeduitstortingen. Het genezingsproces verloopt daarom sneller. In het begin zult u geen verschil merken in uw lichaamsgewicht. Dat komt door de zwelling, die een 20 à 25 dagen zal aanhouden. Na 1,5 tot 2 maanden neemt uw lichaam zijn definitieve contouren aan.

Als, wegens de levensstijl of het eetpatroon, het lichaamsgewicht na de ingreep terug zou toenemen, wordt het extra gewicht gelijkmatig over het lichaam verdeeld. Er zijn geen opvallende plaatselijke vetophopingen. Uiteraard is het belangrijk genoeg te bewegen en gezond te eten om op gewicht te blijven.

Met deze korte uitleg willen we u een algemene kijk geven op de ingreep en nabehandeling. Contacteer gerust onze medewerkers als u meer informatie wenst. Ze leggen u graag alles stap voor stap uit tijdens een persoonlijk gesprek.