Behalve voor ons gehoor, zijn oren ook erg belangrijk voor de harmonie van ons gelaat. Afwijkingen aan de oren kunnen vele oorzaken hebben : ze kunnen aangeboren zijn of het resultaat van een ongeval. Afstaande oren zijn de meest voorkomende afwijking van de oren, maar ook kan de oorlel te groot zijn of een afwijkende vorm hebben. Afwijkingen in het kraakbeenskelet geven veelvuldig aanleiding tot klachten, bijvoorbeeld wanneer de centrale plooi in het oor onderontwikkeld is, of wanneer de rand van het oor te kort is. Afstaande oren hebben vaak problemen in de sociale omgang tot gevolg.

Wat moet ik weten over deze ingreep?

Een oorcorrectie wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, en in uitzonderlijke gevallen onder algemene verdoving De ingreep duurt 30 minuten tot 1,5 uur. Na de ingreep verblijft u in ons hotel.

Voor de operatie wordt u onderzocht door een anesthesist, die u zal uitleggen hoe de verdoving in zijn werk gaat. In de periode voor de operatie dient u bloedverdunners, vitaminepreparaten en alcohol te mijden, en mag u ook niet roken.

De periode net na de ingreep verloopt meestal zonder noemenswaardige problemen. De achterkant van het oor kan licht gezwollen zijn. Littekens zijn er zo goed als niet, omdat de incisie erg klein is en verborgen zit achter de oorschelp. U dient gedurende drie dagen na de ingreep een hoofdverband te dragen, de komende 2 tot 3 weken volstaat een tennishoofdband. U kunt uw sociaal leven meteen hervatten. Voortaan is het niet langer nodig uw oren te verbergen achter uw haren.

Met deze korte uitleg willen we u een algemene kijk geven op de ingreep en nabehandeling. Contacteer gerust onze medewerkers als u meer informatie wenst. Ze leggen u graag alles stap voor stap uit tijdens een persoonlijk gesprek.