Een neuscorrectie is zowat overal ter wereld de meest uitgevoerde esthetische ingreep. Met een neuscorrectie worden zowel esthetische als lichamelijke euvels, veroorzaakt door kwetsuren of erfelijke factoren, aangepakt. Bij een neustipcorrectie wordt de neustip hoger of lager geplaatst, puntiger, smaller of net breder gemaakt.  Een bobbel op de neus, een kromme neus of een wipneus kan gecorrigeerd worden en ook té brede neusgaten kunnen versmald worden. Sommige mensen ademen moeilijk door een scheef neustussenschot of afwijkingen in het neuskraakbeen. Ook dat kan met een neuscorrectie worden rechtgezet. Het exact verloop van de ingreep wordt in samenspraak met u bepaald, tijdens een consultatie bij de plastisch chirurg.

Wat moet ik weten over deze ingreep?

De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving, en duurt 1 tot 3 uur. U verblijft één nacht in het ziekenhuis, de andere dagen revalideert u in ons hotel. Voor de operatie wordt u onderzocht door een anesthesist, die u zal uitleggen hoe de verdoving in zijn werk gaat. In de periode voor de operatie dient u bloedverdunners, vitaminepreparaten en alcohol te mijden, en mag u ook niet roken.

We brengen een siliconentampon aan om het ademen te vergemakkelijken, en we plaatsen een spalk op de neus ter bescherming. De tampon wordt na 2 dagen verwijderd, de spalk na 7 dagen. Het is normaal dat er na de ingreep zwellingen en verkleuringen optreden. Deze symptomen verdwijnen na ongeveer één week. Het hoofd rechtop houden en ijskompressen aanbrengen versnelt de genezing. Er wordt aanbevolen de eerste drie maanden geen bril te dragen

Met deze korte uitleg willen we u een algemene kijk geven op de ingreep en nabehandeling. Contacteer gerust onze medewerkers als u meer informatie wenst. Ze leggen u graag alles stap voor stap uit tijdens een persoonlijk gesprek.