Een te grote, onderontwikkelde of terugwijkende kin, veroorzaakt door erfelijke of andere factoren, kan het hele gezicht uit balans brengen. Als de kin onderontwikkeld is, kan er ofwel een kinimplantaat geplaatst worden, ofwel wordt de kin gecorrigeerd met eigen lichaamsweefsel van de patiënt (zie ook Vaser-liposuctie). Er zijn geen littekens, omdat de incisie in de mond wordt gemaakt. Bij een kinverkleining wordt het overtollige deel van de kin verwijderd en krijgt de kin een nieuwe vorm.

Wat moet ik weten over deze ingreep?

De ingreep wordt uitgevoerd in ons hospitaal, onder lokale of algemene verdoving, en duurt 1 tot 1,5 uur. Mogelijk moet u één nacht in het ziekenhuis blijven.  Voor de operatie wordt u onderzocht door een anesthesist, die u zal uitleggen hoe de verdoving in zijn werk gaat. In de periode voor de operatie dient u bloedverdunners, vitaminepreparaten en alcohol te mijden, en mag u ook niet roken.

Net na de ingreep kunt u een lichte pijn voelen, die echter goed onder controle te houden is met de voorgeschreven pijnstillers. Een lichte trekkerigheid, zwelling of tinteling ter hoogte van de kin is mogelijk. Door uw hoofd zoveel mogelijk rechtop te houden terwijl u ligt en koude kompressen aan te brengen, verminderen zwelling en bloeduitstortingen snel.

Met deze korte uitleg willen we u een algemene kijk geven op de ingreep en nabehandeling. Contacteer gerust onze medewerkers als u meer informatie wenst. Ze leggen u graag alles stap voor stap uit tijdens een persoonlijk gesprek.