Afwijkingen ter hoogte van de schaamstreek kunnen worden veroorzaakt door leeftijd, erfelijke factoren en gewichtsschommelingen. Voor mannen zijn er een reeks ingrepen om hieraan te verhelpen : penisverlenging, penisverdikking, scrotumlift en liposculptuur van de schaamstreek. Voor een penisvergroting wordt het gedeelte van de penisschacht dat in de buik ligt, losgemaakt. De bindweefselbanden waarmee de penis vastzit aan het schaambeen worden hierbij naar voren getrokken. Bij een penisverdikking worden er een vulmiddel in de penis geïnjecteerd of wordt er weefsel getransplanteerd. Het meest gebruikte vulmiddel zijn de eigen vetcellen, die via liposuctie uit een ander lichaamsdeel verkregen worden (Vaser-liposuctie). Op gevorderde leeftijd kunnen de testikels zakken, omdat de huid van het scrotum verslapt. Bij een scrotumlift wordt de overtollige huid verwijderd.

Wat moet ik weten over deze ingreep?

Gedurende de periode voor de ingreep mag u geen bloedverdunners, zoals aspirine, slikken. Eens de datum van de ingreep vaststaat, moet u beginnen met medicijnen te nemen om zwellingen en bloeduitstortingen in de schaamstreek tegen te gaan. Voor de ingreep wordt een preoperatief onderzoek uitgevoerd in het Aesthetic Center.

Voor de operatie wordt u onderzocht door een anesthesist, die u zal uitleggen hoe de verdoving in zijn werk gaat. In de periode voor de operatie dient u bloedverdunners, vitaminepreparaten en alcohol te mijden, en mag u ook niet roken.

De ingreep vind plaats onder algemene verdoving en duurt 1 tot 1,5 uur. U verblijft 1 nacht in het Aesthetic Center en de andere dagen kan u tot rust komen in het hotel.

U kunt uw gewone leven al meteen na de ingreep hervatten. De arts vertelt u graag wanneer u mag starten met sommige sporten, zoals gewichtheffen en zwemmen. Vraag uw dokter ook na hoeveel tijd u weer seksueel actief mag zijn. Zorg voor een goede hygiëne en vermijd constipatie.

Met deze korte uitleg willen we u een algemene kijk geven op de ingreep en nabehandeling. Contacteer gerust onze medewerkers als u meer informatie wenst. Ze leggen u graag alles stap voor stap uit tijdens een persoonlijk gesprek.