De leeftijd, hechtingen na het baren, erfelijke factoren en gewichtsschommelingen kunnen de oorspronkelijke vorm van de schaamlippen wijzigen. Zowel de grote als de kleine schaamlippen kunnen kleiner gemaakt worden (door overtollig weefsel te verwijderen of door liposuctie). De schaamlippen kunnen voller gemaakt worden, en de vagina kan strakker gemaakt worden door de bekkenspieren en het ondersteunende weefsel aan te spannen. De schaamstreek wordt hierdoor verhoogd, de clitoris en de G-spot worden gevoeliger.

Wat moet ik weten over deze ingreep?

U wordt geopereerd in ons Aesthetic Center onder algemene verdoving. De ingreep duurt 45 minuten tot 1,5 uur. Afhankelijk van het soort ingreep blijft u 1 nacht in onze kliniek. De overige dagen verblijft u in het hotel.

Voor de operatie wordt u onderzocht door een anesthesist, die u zal uitleggen hoe de verdoving in zijn werk gaat. In de periode voor de operatie dient u bloedverdunners, vitaminepreparaten en alcohol te mijden, en mag u ook niet roken. Deze factoren kunnen immers de anesthesie  beïnvloeden.

U kunt uw gewone leven al meteen na de ingreep hervatten. Raadpleeg wel best uw arts om te weten of u bepaalde sporten, zoals gewichtheffen en zwemmen, mag doen. Vraag uw dokter ook na hoeveel tijd u weer seksueel actief mag zijn. Zorg voor een goede hygiëne en vermijd constipatie.

Met deze korte uitleg willen we u een algemene kijk geven op de ingreep en nabehandeling. Contacteer gerust onze medewerkers als u meer informatie wenst. Ze leggen u graag alles stap voor stap uit tijdens een persoonlijk gesprek.