Ook mannen kunnen last hebben van overmatige borstvorming. Dit verschijnsel heet met een medische term ‘gynaecomastie’ en wordt veroorzaakt door gewichtstoename, door de voeding of door hormonen. Dit verschijnsel heeft niets te maken met spierontwikkeling ter hoogte van de borsten door sporten of training.

Gynaecomastie zien we zowel tijdens de puberteit als op meer gevorderde leeftijd. Borstvorming tijdens de puberteit wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen. Tegen het einde van de puberteit worden de hormonen terug minder actief en verdwijnen ook de borsten. Op latere leeftijd is borstvorming bij mannen te wijten aan hogere testosteronwaarden of aan gewichtstoename. Als de melkkliertjes vergroot zijn, moet het klierweefsel weggenomen worden. Wanneer de borstvorming te wijten is aan vetophoping, wordt het vet verwijderd door middel van liposuctie.

Wat moet U weten over deze ingreep?

Bij gynaecomastie gebeurt de ingreep onder algemene verdoving. Onze anesthesist bespreek met u het verloop van de narcose. In de periode voor de operatie dient u bloedverdunners, vitaminepreparaten en alcohol te mijden, en mag u ook niet roken.

De ingreep duurt 1 tot 1,5 uur. Afhankelijk van de ingreep is 1 overnachting in het Aesthetic Center aangewezen waarna u nog enkele dagen in het hotel verblijft. Na de ingreep voelt u niet echt pijn, u kan dus uw dagelijkse activiteiten normaal uitvoeren.

Met deze korte uitleg willen we u een algemene kijk geven op de ingreep en nabehandeling. Contacteer gerust onze medewerkers als u meer informatie wenst. Ze leggen u graag alles stap voor stap uit tijdens een persoonlijk gesprek.