Borsten zijn belangrijk voor de seksuele identiteit van de vrouw. Zwangerschap, borstvoeding, gewichtsschommelingen en erfelijke factoren kunnen ervoor zorgen dat de borsten minder stevig worden en gaan hangen. Soms kan dit gecorrigeerd worden door het inbrengen van siliconenimplantaten, zoals die welke gebruikt worden voor borstvergrotingen. Wanneer er echter sprake is van huidoverschotten, de tepel zich te laag bevindt of de borst te erg hangt, is een siliconenimplantaat niet voldoende: de overtollige huid moet immers weggenomen worden en de tepels moet hoger geplaatst worden. Als er teveel weefsel verloren ging, kunnen er bijkomend kleine siliconenimplantaten geplaatst worden. Bij deze ingreep wordt er een incisie gemaakt rond het tepelhof en van het tepelhof naar de borstplooi. De littekens die hierbij ontstaan, worden al snel kleiner en nemen de kleur van de huid aan.

Wat moet U weten over deze ingreep?

De ingreep verloopt onder volledige verdoving en duurt meestal 2 uur tot 2,5 uur. U verblijft 1 nacht in het Aesthetic Center waarna u de verdere revalidatie verder zet in het hotel. Voor de operatie wordt u onderzocht door een anesthesist, die u zal uitleggen hoe de verdoving in zijn werk gaat. In de periode voor de operatie dient u bloedverdunners, vitaminepreparaten en alcohol te mijden, en mag u ook niet roken.

Net na de ingreep kan er sprake zijn van lichte pijn, die echter perfect onder controle te houden is met de voorgeschreven pijnstillers. Op de 3e en de 7e dag komt u op dokterscontrole. Gedurende één maand na de operatie dient u een speciale beha te dragen; De eerste twee maanden na de operatie mag u ook geen sporten beoefenen waarbij u uw armen veel moet bewegen.

Met deze korte uitleg willen we u een algemene kijk geven op de ingreep en nabehandeling. Contacteer gerust onze medewerkers als u meer informatie wenst. Ze leggen u graag alles stap voor stap uit tijdens een persoonlijk gesprek.