Leeftijd, frequente gewichtsschommelingen of erfelijke factoren zijn mogelijke boosdoeners die ervoor kunnen zorgen dat de billen niet meer strak en stevig zijn. Tijdens een bilcorrectie worden de billen strakker gemaakt, verkleind of vergroot. Ook kuiltjes in de billen behoren tot de mogelijkheden. Voor deze ingreep wordt er vetweefsel uit de heupen in de billen geplaatst. Indien de patiënt onvoldoende vetweefsel heeft, wordt een implantaat gebruikt. Dit wordt via een incisie tussen de billen ingebracht. Uiteraard wordt bij de keuze van het implantaat rekening gehouden met de algemene lichaamsbouw van de patiënt. Als de billen zijn gaan hangen door extreme gewichtsschommelingen, kan het overtollige weefsel verwijderd worden en de bilhuid weer aangespannen.

Wat moet ik weten over deze ingreep?

U wordt geopereerd in ons hospitaal, onder algemene verdoving. De ingreep duurt 2 tot 4 uur, afhankelijk van het precieze soort ingreep. U dient één nacht in het ziekenhuis te blijven.

Voor de operatie wordt u onderzocht door een anesthesist, die u zal uitleggen hoe de verdoving in zijn werk gaat. In de periode voor de operatie dient u bloedverdunners, vitaminepreparaten en alcohol te mijden, en mag u ook niet roken. Deze factoren kunnen immers de anesthesie beïnvloeden. Uw dokter zal u zeggen vanaf wanneer u hiermee dient te stoppen.

Het is raadzaam gedurende een drietal weken een speciaal korset te dragen. Indien uw dokter akkoord is, kunt u bijkomend kiezen voor een VelaShape III behandeling, die het collageen verbetert en zorgt voor een snellere genezing. Na één week kunt u uw sociaal leven hervatten.

Met deze korte uitleg willen we u een algemene kijk geven op de ingreep en nabehandeling. Contacteer gerust onze medewerkers als u meer informatie wenst. Ze leggen u graag alles stap voor stap uit tijdens een persoonlijk gesprek