Door de leeftijd, frequente gewichtsschommelingen en de zwaartekracht kunnen huidoverschotten ontstaan aan de onderkant van de bovenarmen. Sporten volstaat niet om deze weg te werken. Als er slechts weinig overtollige huid is, kan Vaser-liposuctie gebruikt worden om het onderhuidse vetweefsel te verwijderen. Ook een mini-armlift is mogelijk, waarbij slechts een kleine incisie onder de arm wordt gemaakt. Is het huidoverschot te groot, dan moet dit worden weggenomen, via een incisie van de elleboog tot aan de oksel.

Wat moet ik weten over deze ingreep?

Deze ingreep wordt uitgevoerd onder algemene verdoving. De ingreep duurt 1 tot 3 uur, afhankelijk van het soort ingreep. U dient één nacht in het ziekenhuis te blijven, de andere dagen verblijft u in het hotel. Voor de operatie wordt u onderzocht door een anesthesist, die u zal uitleggen hoe de verdoving in zijn werk gaat. In de periode voor de operatie dient u bloedverdunners, vitaminepreparaten en alcohol te mijden, en mag u ook niet roken.      

Zwelling, bloeduitstortingen en ongevoeligheid zijn mogelijke symptomen. Deze verdwijnen echter spontaan. Mogelijk moet u gedurende een 4-tal weken een korset dragen. Na één week kunt u echter al terug aan het werk.

Met deze korte uitleg willen we u een algemene kijk geven op de ingreep en nabehandeling. Contacteer gerust onze medewerkers als u meer informatie wenst. Ze leggen u graag alles stap voor stap uit tijdens een persoonlijk gesprek.